Kunstgras terras

Als je de andere artikelen op deze site al gelezen hebt, ben je al op de hoogte van de vele voordelen van kunstgras. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je er zo weinig onderhoud aan hebt, terwijl je altijd een prachtige, groene grasmat hebt. Daarnaast is het kunstgras ook nog eens erg makkelijk schoon te maken, waardoor het voor een terras, dakterras of balkon dus ook ideaal is.

Creëer je ideale terras met kunstgras

Kunstgras is de laatste jaren enorm verbeterd en kan echt bijna overal tegen. De poten van het tuinmeubilair, huisdieren, kinderen, weer en wind; het is er allemaal tegen bestand! Een terras wordt dikwijls zwaar belast; er wordt veel overheen gelopen, gespeeld, geknoeid etc. Een echte grasmat zou daar geen lang leven beschoren zijn. Mede ook doordat een terras meestal dicht bij het huis ligt en daarom minder vochtig is. Een kunstgrasmat heeft daar geen last van!

Ontwerp dus je ideale terras, waarbij je voor de keuze van het soort kunstgras in overweging neemt hoe intensief de grasmat belast zal worden. Je kunt kiezen voor verschillende kwaliteiten (en dus prijsklassen) en hoogpolig of laagpolig gras. Bovendien kun je ook kiezen voor gekleurd gras, als het helemaal trendy wilt maken. Het is zelfs mogelijk om patronen in verschillende kleuren te leggen.

Goede ondergrond

Let er bij het plaatsen van de grasmatten op dat de ondergrond goed geschikt is. Leg je bijvoorbeeld kunstgras op beton, dan moet deze laag eerst mooi egaal gemaakt worden, zodat de grasmat niet beschadigt raakt. Verder is het slim om een speciale valwerende ondergrond aan te brengen, zeker als je een stel boefjes heb rondlopen.