Kunstgras balkon

Heb je behoefte aan een tuin maar heb je slechts de beschikking over een balkon of dakterras? Dan is kunstgras dé oplossing om het echte buitengevoel te creëren. Zelfs op 10 hoog, of met een klein balkonnetjes ergens in een binnenstad kun je een eigen tuin(tje) aanleggen!

Ondergrond Kunstgras

Kunstgras kan, met de benodigde aanpassingen, op elke ondergrond gelegd worden. Voor een balkon is dat wel een beetje anders dan bij een tuin. Aangezien de ondergrond van beton is, moet deze genivelleerd worden. Dit is om te voorkomen dat de grasmat aan de onderkant beschadigd raakt. Daarnaast is de waterafvoer uiteraard van belang; als de grasmat continu onder water staat, gaat de boel schimmelen. Op een balkon of dakterras betekent  het dat er eerst drainagematten gelegd moeten worden.

Mogelijkheden van Kunstgras op het balkon

Met kunstgras op het balkon heb je het hele jaar door een prachtig groen ‘gazon’ dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Met een paar hangbakken met mooie planten en een heester in een mooie pot heb je een prachtige tuin waar je lekker in het zonnetje van een kop koffie kunt genieten. Omdat een kunstgrasmat zo makkelijk te combineren is, kun je jouw balkontuin helemaal aan jou stijl aanpassen. Van een Japanse tuin met kiezels tot een klassieke tuin met rozen; alles is mogelijk. Je kunt zelfs een ultra moderne tuin ontwerpen door gebruik te maken van gekleurd kunstgras.

Je ziet dus; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het maakt niet uit voor welke stijl je kiest, je hoeft in ieder geval geen genoegen meer te nemen met dat saaie betonnen balkon!