Gekleurd kunstgras

Ken je dat liedje nog; “groen is gras, groen is gras, onder mijne voeten….”? Gras en groen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ook als je aan kunstgras denkt, zie je meteen een mooi groen gazon voor je, toch? Groen is dan ook een perfecte kleur voor een gazon dat er mooi en fris uitziet. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen voor groen kiezen.

Maar het kan leuk en handig zijn om kunstgras te leggen in andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan hoe leuk kleurtjes staan op een speelveldje, op het terras of op het dek van de boot. Een trendy kleur kan dus echt een leuk effect toevoegen. Soms kan het ook erg handig zijn om verschillende kleuren kunstgras te gebruiken. Bij evenementen bijvoorbeeld om bepaalde zones aan te geven, of bij een bedrijf om bepaalde afdelingen te onderscheiden of een looppad aan te geven. Gekleurd kunstgras is daarom te krijgen in diverse kleuren. Veel verkocht wordt; grijs, antraciet, donker- en lichtbruin, blauw en rood. Maar er zijn uiteraard nog veel meer kleuren op de markt.

Een trendy kunstgrasmat heeft veel voordelen; het kost zeer weinig onderhoud, is waterdoorlatend en met een valdempende onderlaag is het bovendien extra veilig. Zo kun je een flitsende kunstgrasmat aanleggen onder de schommel en klimrek in de tuin, zodat je kinderen zacht neerkomen, mochten ze een keer vallen. Kunstgras kost maar weinig onderhoud, wat één van de belangrijkste redenen is om voor kunstgras te kiezen. De toepassingen zijn zeer uitgebreid; in de tuin, op het balkon of dakterras, sportvelden, evenementen, bedrijven (binnen en buiten) en nog veel en veel meer!