Als je overweegt om kunstgras te (laten) leggen, is de prijs natuurlijk een belangrijke factor. Maar wat kost kunstgras eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel gaan we daar wat verder op in.

Wat zijn bepalende aspecten voor kunstgras prijzen?

Bij het bepalen van de prijs voor het aanleggen van kunstgras in de tuin, zijn er een aantal aspecten die bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs. Eigenlijk kun je de kosten in 4 onderdelen verdelen:

  • Het voorbereidende werk, zoals uitgraven van het echte gras.
  • Het realiseren van een goede ondergrond.
  • De kostprijs van het kunstgras en de bijbehorende materialen
  • Het leggen van de grasmat

Het is dus belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs per vierkante meter van het kunstgras zelf, daar komen nog allerlei arbeids- en materiaalkosten bij! Wat deze kosten zijn, is per leverancier verschillend.

De prijs van het kunstgras zelf is daarbij ook van diverse factoren afhankelijk. Hoe dichter de grasmat en hoe hoger de pool, hoe duurder het wordt. Daarnaast is de kwaliteit van het materiaal uiteraard ook van invloed. Bij de meeste leveranciers kun je dan ook terecht voor een grasmat in verschillende prijsklassen. De kunstgras prijzen beginnen bij €5,- en lopen zo verder op tot wel rond de €50,- per vierkante meter. Kunstgras voor sportvelden is echter weer van een andere prijsklasse. Dit komt door de samenstelling van het materiaal waardoor het nog slijtvaster wordt.

Het is dus best lastig om zo even te bepalen wat je gazon zal gaan kosten. Vraag bij meerdere leveranciers om advies en om een offerte. Zo krijg je een goed idee van wat voor jou tuin en doeleinden de beste en voordeligste optie is.